Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Op Campus Impuls krijgt elke jongere de kans om na het middagmaal een workshop - van 30 minuten - naar keuze te volgen. Hierdoor kunnen leerlingen zich nog verder ontplooien als mens.

 

Een greep uit het aanbod...

Boekenclub   Samen lezen, boeken bespreken,...

Gitaarinitiatie   Gitaarles voor beginners.

ICT  Kennismaking met de wondere wereld van ICT

Sport   Verdere sportverdieping.

Muziekband   Samenspel voor leerlingen die reeds een instrument spelen.

MOS  Een eigen moestuin onderhouden

Deze workshops worden bewust niet "op punten gezet", er komt hiervan dus geen cijfer op het rapport. Net hierdoor staan de interesses van leerlingen en hun ontplooiing centraal. Indien een leerling na lange afwezigheid school hervat, kunnen deze workshopsmomenten ook gebruikt worden om de leerstof in te halen.

Enkele foto's

Dit schooljaar starten we op Campus Impuls met een vrijblijvend aanbod van esports.

ESPORTS?
Kort samengevat is esports – ook wel electronic sports genoemd - competitief gamen. De bedoeling hiervan is om leerlingen te laten kennis maken met esports. We willen aantonen dat esports iets positief is, iets wat mensen samenbrengt. We willen ze (onder begeleiding) samenbrengen in een community, zowel op als na school. Leerlingen zullen samengebracht worden in een chatgroep, waar ook de leerkracht deel van uitmaakt.


Op deze manier kunnen ze snel eens afspreken met elkaar, en thuis ook eens tegen elkaar spelen. Leerlingen zullen de kans krijgen om zelf een tornooi op te zetten en om eventueel eens te livestreamen. De games die aan bod zullen komen zullen variëren (esports is meer dan FIFA of shooters). Het eerste spel waarmee we starten is Hearthstone, een tactisch kaartspel. Leerlingen zullen zelf voorstellen mogen doen om een spel te spelen tijdens deze workshop.

WANNEER?

maandag - donderdag – vrijdag (ICT-klas)

  • 12u20 – 12u50   Tijdens de workshops op school

woensdag (ICT-klas) 

  • 12u – 13u           Inschrijven bij dhr. Tuytte ( -> bericht via Smartschool sturen)

 

blizzard flat iconset by slim08151 dcwweag