Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Contact

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Webmaster

Geen rekentoestellen meer, geen papieren woordenboek. Wél een digitale agenda en nog veel meer ... welkom in de 21e eeuw!

Op Campus Impuls werken leerlingen vanaf 1e tot 3e leerjaar met een laptop. Als school trekken we volop de kaart van de digitalisering en hier zijn we fier op. De laptop vormt immers een zeer laagdrempelig en makkelijk te gebruiken hulpmiddel tijdens onze lessen, een tool voor het leven. In combinatie met onze laptops en pc's (Office 365-omgeving), bieden we jongeren een realistische en professionele leeromgeving aan. 

 

Bewuste keuze voor een laptop

R3e90674b7ea7ef69d4301c3d7cce2d8aDe voorbije coronacrisis en de digitale uitdagingen bij de onderwijshervorming, laten ons een versnelling hoger schakelen. We hebben een duidelijk doel voor ogen: tegen 2023 moet elke leerling van Campus Impuls over een Windows-laptop beschikken. Hetzij een toestel dat gehuurd wordt, hetzij een eigen toestel: 

 

In klas aan de slag

Een eigen account wordt aangemaakt tijdens de eerste schoolweek. Op dat moment worden ook de nodige applicaties geïnstalleerd. In klas voorzien we opladers opdat een tablet makkelijk kan gebruikt worden. 

De school heeft lockers waarin leerlingen hun tablet kunnen achterlaten. We zijn op dat vlak heel duidelijk: laat een tablet nooit alleen achter in klas.

 

Office 365

Onze schoolcomputers en - laptops worden met een professionele Office365-omgeving uitgerust. Dit is geen 'concurrent' voor de tablet of een tegenstelling. Elk digitaal toestel heeft een eigen functionaliteit. Een tablet is zeer handig als planningsagenda, als tool bij een biotoopstudie,... een schoollaptop of pc is bijvoobeeld geschikter voor tekstverwerking of grafisch 'zware' toepassingen.

Elke leerling krijgt een office365-account dat eindigt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

En de smartphone?

Een smartphone én tablet in klas, dat zijn te veel prikkels. Smartphones worden in klas niet uitgehaald omdat de tablet een perfect alternatief biedt. Vooraan in de klas hangt er een 'smartphone'-hotel waarin leerlingen hun toestel plaatsen.