Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Een grote groep leerlingen van Campus Impuls kiest voor een internaat en gelukkig hebben we er heel wat in Scholengroep Gent. Elk internaat heeft z'n eigenheid, wat goed van pas komt bij onze diverse groep jongeren. 

    de oase         de koekoek    ter linden      questopia

De meeste van bovenstaande internaten zijn 'reguliere internaten'. MPI De Oase heeft echter een aparte leefgroep en locatie voor jongeren OV4/type9. De andere internaten bieden ook prima werk, maar een MPI heeft nu eenmaal meer (gespecialiseerde) begeleiders voor een groep jongeren. Dit biedt tal van voordelen voor leerlingen die bijvoorbeeld een individuele studiebegeleiding nodig hebben, een grotere sociaal-emotionele ondersteuning verkiezen, etc.

 

MPI De Oase - Aparte leefgroep OV4 / type 9

Voor leerlingen die in de eerste graad instappen op Campus Impuls is MPI De Oase dus een veilige optie. Op MPI De Oase is er een aparte leefgroep en vestiging die zich uitsluitend richt op leerlingen OV4/type 9. De groep heeft als naam 'Imbus' en bestaat hoofdzakelijk uit jongeren van Campus Impuls. We werken dan ook intensief samen en dit zorgt voor een optimale leerbegeleiding!

Leerlingen kunnen er blijven tot het laatste jaar en zitten daar goed in een rustige en groene omgeving. Sommige leerlingen blijven daar, anderen wijken op latere leeftijd uit naar een regulier internaat in hun groei naar zelfstandigheid. 

Kleinschalige leefgroepwerking

Leefgroep Imbus kiest voor een maximale groepsgrootte van 24 leerlingen met 4 vaste begeleiders en een verpleegkundige. Het internaat heeft een gunstige ligging, zowel qua bereikbaarheid als qua vervoer naar school. Het is ook plezant en geruststellend om samen met de leeftijdsgenoten naar Campus Impuls te rijden met de bus.

banner pano Achilles MusschestraatSamenwerking met Campus Impuls

  • Studiebegeleiding
  • Socio-emotionele ondersteuning

 

Zelfstandigheid

We werken naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. We begeleiden leerlingen bij een zinvolle vrijetijdsbesteding.

 

 Adres van de aparte vestiging OV4/type9- internaat

Achilles Musschestraat 57

9000 Gent

 

Voor info of contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

0474 98 85 05