Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Contact

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Webmaster

Een grote groep leerlingen van Campus Impuls kiest voor een internaat en gelukkig hebben we er heel wat in Scholengroep Gent. Elk internaat heeft z'n eigenheid, wat goed van pas komt bij onze diverse groep jongeren. In een ideaal scenario stappen leerlingen uit de eerste graad in op MPI De Oase, een internaat met een grote omkadering voor leerlingen met autisme. Leerlingen die reeds zelfstandiger zijn, kunnen aankloppen bij onze reguliere internaten.

 

Inschrijven op internaat?

Belangrijk, een inschrijving op Campus Impuls garandeert geen plaats op een internaat... of omgekeerd. Voor een plaats op een internaat moet je apart aanmelden en inschrijven bij dat internaat. Bij MPI De Oase is een "A-doc" noodzakelijk bij nieuwe inschrijvingen op het internaat.

logo GO MPI Oase Gent HR banner  

MPI De Oase

 de koekoek 

Regulier internaat De Koekoek

  ter linden    

Regulier internaat ter Linden

 questopia

Regulier internaat Questopia

 

MPI De Oase - Aparte leefgroep OV4 / type 9

Picture1Voor leerlingen die in de eerste graad instappen op Campus Impuls is MPI De Oase een veilige optie. Op MPI De Oase zijn er enkele leefgroepen die zich uitsluitend richten op leerlingen OV4 - type 9. De groepen hebben namen als ‘Kompas', ‘Evenaar’ of 'Atlas'. Ze bestaan hoofdzakelijk uit jongeren van Campus Impuls. We werken dan ook intensief samen en dit zorgt voor een optimale leerbegeleiding.

Opgepast: voor nieuwe inschrijvingen op MPI De Oase is een "A-Doc" nodig. Wie hier vragen bij heeft, kan terecht bij het internaat (gegevens: onderaan).

Leerlingen kunnen er blijven tot het laatste jaar en zitten daar goed in een rustige en groene omgeving. Sommige leerlingen blijven daar, anderen wijken op latere leeftijd uit naar een regulier internaat in hun groei naar zelfstandigheid.

Er wordt sterk ingezet op het welbevinden van onze leerlingen. Wanneer een kind zich goed voelt kan die ook tot leren komen. De leefgroepen worden aanzien als een leergroep waar we leren van en met elkaar.
Door de kleinschalige leefgroepenwerking (maximaal 12 leerlingen met 2 tot 3 vaste begeleiders en een verpleegster) ontstaat er een geborgen leefklimaat waarbij de leerlingen vriendschappen kunnen aangaan en een vertrouwensband kunnen opbouwen met de vaste opvoeders die gekoppeld zijn aan de groep.

Het internaat heeft een gunstige ligging, zowel qua bereikbaarheid als qua vervoer naar school. Het is ook plezant en geruststellend om samen met de leeftijdsgenoten naar Campus Impuls te rijden met de bus. 

Door regelmatig een overleg te plannen met de school waar uw zoon/dochter zit kunnen ze ze ook beter opvolgen op schools vlak. Daarnaast is er een dagelijks en gezamenlijk studiemoment waarbij ze werken aan planning, goede studiehouding en doorzetten. Hun werking is voor al onze leerlingen heel transparant door een dagelijkse wederkerende dagstructuur. De leefregels en afspraken worden in het begin van het schooljaar besproken met de leerlingen en ook doorgestuurd naar de ouders.

Samenwerking met Campus Impuls
• Studiebegeleiding
• Socio-emotionele ondersteuning

 

Adres van internaat MPI De Oase 

Schoonmeersstraat 63

9000 Gent

 

Voor info of contact met MPI De Oase
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0474 98 85 05