Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Contact

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Webmaster

School 's middags verlatenPicture1.png

In de inschrijvingsdocumenten wordt er gevraagd of u toestemming geeft aan uw zoon/dochter om het schooldomein te verlaten tijdens de middagpauze.
Tot vorig schooljaar werd dit door de toezichters gecontroleerd aan de hand van de papieren pasjes die de leerlingen meekregen. Schooljaar 2023-2024 schaffen we de papieren pasjes af en voegen we deze informatie toe aan de leerlingenkaart die te vinden is op de Smartschool App van uw zoon/dochter.
Als een leerling het schooldomein wil verlaten om 12u, zal de digitale leerlingenkaart opgevraagd worden door de toezichter. Het is dus belangrijk dat de informatie die hier op staat actueel is en volledig.

 

Waar kan u de leerlingenkaart vinden?
In de Smartschool App van elke leerling kan hij/zij in het menu kiezen voor de optie ‘leerlingenkaart’. Op de app van de co-accounts is deze optie niet te vinden, enkel bij de leerling zelf.

De leerlingenkaart toont onder andere de foto die toegevoegd is op het leerplatform van Smartschool. Ook de klas en naam van de leerling is meteen zichtbaar. Daaronder verschijnt de informatie die voor de toezichter van belang is:
- Mag in de middagpauze school verlaten
- Dispensatie ’s morgens
- Dispensatie ’s middags
- Extra muros (toestemming om rechtstreeks naar huis te gaan)
Uiteraard is het belangrijk dat de informatie op de leerlingenkaart zeker correct is. Mocht u hierop fouten opmerken, neem dan contact op met het zorgteam zodat zij de informatie kunnen actualiseren.

 

Picture2Wat als uw zoon/dochter geen gsm heeft of de Smartschool App niet wil downloaden?
Als school zetten we de stap naar de digitale leerlingenkaart bewust. Niet alleen gaan we hierin mee in de sterke digitalisering van de maatschappij en helpen we de leerlingen zich hierop voor te bereiden, maar anderzijds helpt het ook om ons papierverbruik te verminderen.

Het is mogelijk om als alternatief toch nog een papieren alternatief te krijgen aan het leerlingensecretariaat, indien de Smartschool App absoluut geen optie is.

Dit vraagt u aan door contact op te nemen met het zorgteam.