Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Contact

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Webmaster

Opstart schooljaar 2022-2023

Ons zorgteam neemt na inschrijving verder contact op met u zodat u tijdig alle informatie voor het komende schooljaar krijgt. Wie de school reeds kent, zal onderstaande info net zoals vorig jaar opnieuw doornemen. Neem alvast een kijkje en ontdek ons aanbod in onze schoolbrochure voor het schooljaar 2022-2023. Op deze pagina leggen we in enkele stappen uit wat je moet weten voor een vlotte start op Impuls.

Opgepast: wie vorig jaar gebruik maakte van de schoolbus, een huurlaptop, boeken van Iddink... moet deze aanvragen voor elk schooljaar opnieuw invoeren.

 

 

inschrijven

STAP 1  VRAGENLIJST VOOR OUDERS  

Als eerste stap vragen we van elke ouder de nodige info omtrent contactgegevens, studie, busvervoer, extra-muros, .. en nog veel meer.

  • Ben je op 1 september nieuw op Campus Impuls? Vul tegen 15 augustus deze vragenlijst in zodat wij het schooljaar vlot kunnen opstarten. 
  • Zat je in het schooljaar 2021-2022 reeds op Campus Impuls? Vul dan deze vragenlijst in.

 

 

STAP 2  BENODIGDHEDEN 

De start van het nieuwe schooljaar vereist de aankoop/het bezit van een aantal spullen. Wij werken op school met een gestructureerde reeks van gekleurde ringmappen per vak, kopen boeken aan via IDDINK, voor sommige lessen is er een geodriehoek nodig, etc. Bestel de boeken begin juli zodat ze er tijdig zijn eind augustus!

OPGEPAST: in onze brochures spreken we nog over 'een blauw t-shirt voor LO'. Ondertussen hebben we eigen, blauwe schoolshirts die we op school aanbieden aan ons onthaal. De collega's van LO zullen samen met uw kind kijken welke maat er het beste past en dit bezorgen tijdens de eerste lessen LO. We rekenen dit via de schoolfactuur aan.

1e graad 2e graad  3e graad 
     
1A 3 Natuurwetenschappen (doorstroom) 5 Economie - Moderne talen ASO
1B 3 Economische Wetenschappen (doorstroom) 5 Wetenschappen - wiskunde ASO
  3 Humane Wetenschappen (doorstroom)

5 Humane Wetenschappen ASO

2A 3 Techn. Wetenschappen (doorstroom) 5 Ondernemen (Handel) TSO
2B  3 Bedrijf en organisatie (dubbele finaliteit) 5 Techniek-Wetenschappen TSO
   3 Biotechnieken (dubbele finaliteit) 5 IT & Netwerken TSO
           3 Organisatie en logistiek (arbeidsmarkt) 5 Office - kantoor BSO
3 Elektriciteit (arbeidsmarkt) 5 Retail - verkoop BSO
 
4 Natuurwetenschappen (doorstroom)  6 Economie - Moderne talen ASO 
4 Economische Wetenschappen (doorstroom)  6 Humane Wetenschappen ASO 
4 Humane Wetenschappen (doorstroom)  6 Wetenschappen - Wiskunde ASO
4 Techn. Wetenschappen (doorstroom)  6 IT & Netwerken TSO
4 Bedrijf en organisatie (dubbele finaliteit)  6 Techniek-Wetenschappen TSO
4 Biotechnieken (dubbele finaliteit)  6 Ondernemen (Handel) TSO
4 Organisatie en logistiek (arbeidsmarkt) 6 Office - kantoor BSO

4 Elektriciteit (arbeidsmarkt)

6 Retail - verkoop BSO

 

 

STAP 3  BOEKEN BESTELLEN

Campus Impuls werkt samen met het externe boekenfonds ‘Iddink’. Voor ouders en leerlingen betekent dit concreet dat de bestelling én betaling via Iddink gebeurt en niet meer via Campus Impuls. Let wel, om een correcte levering te krijgen, moeten de boeken voor maandag 5 juli besteld worden. Alle info om te bestellen staat reeds in het boekje met de benodigdheden (zie: STAP 2), maar we herhalen dit hier opnieuw zodat het zeker niet vergeten wordt.

Elke school heeft een code bij Iddink. De Iddinkcode van Campus Impuls :  MTCWQD62

 

R3e90674b7ea7ef69d4301c3d7cce2d8aSTAP 4  WINDOWS-LAPTOP IN DE KLAS

Melding: de laptops voor 2022-2023 komen tijdens de eerste schoolweek toe. Er kunnen er geen meer besteld worden. Wie de link niet ingevuld heeft, moet er zelf een voorzien. Ook wie vorig jaar eentje huurde, moet dit opnieuw doorgeven.

Deze stap staat ook in het boekje beschreven bij STAP 2, maar omdat dit zo belangrijk is, herhalen we dit even. De voorbije coronacrisis en de digitale uitdagingen bij de onderwijshervorming, laten ons een versnelling hoger schakelen. In het verleden werden nog enkele chromebooks aangeschaft, maar deze voldoen niet meer gezien we volledig overstappen naar een Office365 omgeving. Wie een chromebook heeft, vragen we om over te schakelen naar een laptop (huur/kopen).

We hebben immers een duidelijk doel voor ogen: tegen 2023 moet elke leerling van Campus Impuls over een Windows-laptop beschikken. Hetzij een toestel dat gehuurd wordt aan de school (€59/jaar), hetzij een eigen toestel: 

 

Onze leerlingen hebben een Windows-laptop nodig. Er zijn twee mogelijkheden voor een Windows 10-laptop:

  • Koop een eigen laptop;
  • Huur een laptop van school;

Beslis voor 1 augustus en geef uw keuze door via deze link.

 

STAP 5  DE KLAS BEZOEKEN & BOEKEN AFGEVEN 1e en 2e graad - OP 30 AUGUSTUS 2022

Op dinsdag 30 augustus kan je tussen 13u en 16u, zowel in Oostakker als Drongen, de boeken afgeven en een laptop ophalen (indien besteld). Dit duurt geen drie uur, je kan doorlopend afkomen. Dit is handig voor leerlingen van de 1e en 2e graad die bijvoorbeeld met het openbaar vervoer komen en tal van mappen en boeken moeten dragen op een eerste schooldag. We verzamelen per klasgroep op onze speelplaats, vervolgens zal iemand van het zorgteam jullie halen om de klas aan te wijzen.

Opgepast! In de 3e graad bewaren we de boeken NIET meer in de klas. De jongeren van de 3e graad gebruiken een 'Heen-en weermap'. De boeken komen afgeven op 30 augustus heeft in de 3e graad dus geen zin.

 

 

STAP 6  DE EERSTE SCHOOLDAGEN & INFORMATIEAVOND - SEPTEMBER 2022

Tijdens de eerste schoolweken komt er heel wat informatie af op jongeren en ouders. We bundelen de nodige info steeds op ons digitaal leerplatform, Smartschool. De uitleg over Smartschool komt de eerste dagen aan bod en het uitdelen van de inloggegevens voor ouders volgt begin september. In tussentijd kan je hier de nodige uitleg vinden voor een vlotte opstart!

Verloop van de eerste schooldag(en)

Wie op donderdag 1 september uitzonderlijk de schoolbus niet neemt (bv. ouders voeren de eerste dag), verwittig het zorgteam vooraf zodat onze bus niet nodeloos aan de deur staat.

Jaarplanning 2022-2023

Opgepast, sommige richtingen hebben 32, 34 of 36 lesuren. Bekijk dit goed!

 Schoolreglement 2022-2023

Waar volg je les?

Infomomenten voor ouders in september

We voorzien er opstartinfo voor ouders en een ontmoeting met de leerkrachten.

  • 1e graad Drongen: dinsdag 13 september 2022 (19u- 21u)
  • 1e graad Oostakker: donderdag 15 september 2022 (19u- 21u)
  • 2e en 3e graad Oostakker : donderdag 15 september 2022 (19u- 21u)

  

STAP 7  KEUZEMODULES 

Op Campus Impuls krijgen leerlingen de kans om twee lesuren te kiezen uit een reeks modules. Begin september maken de leerlingen deze keuze na een grondige kennismaking met alle mogelijkheden. We laten jullie alvast eens proeven van het aanbod. Een keuze moet je dus nu nog niet maken. Hou er rekening mee dat dit een aanbod "onder voorbehoud" is en kleine wijzigingen steeds kunnen voorvallen tegen 1 september.

OOSTAKKER

DRONGEN

MOD 1e GR O MOD 2e GR MOD 3e GR MOD 1e GR D

 

 

STAP 8  GROEIPAKKET (STUDIETOELAGE)Knipsel

Voor informatie over het aanvragen van een studietoelage, verwijzen we u door naar deze site.