Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Contact

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Webmaster

Foto4

Vrijdag 8 september was het eindelijk weer zover: de jaarlijkse sportdag! Met heel de tweede graad vertrokken we om half 9 'sochtends we naar "The Outsider" in Oudenaarde om een dag vol avontuur te beleven.

 Ondanks de hitte waagden de derdes zich gedurende de hele dag aan verschillende activiteiten: we deden een hoogteparcours, een via ferrata dat eindigde met een deathride, en sloten onze dag af met een moerasparcours waarbij velen van onze leerlingen beslisten om zich lekker af te koelen in het water. Moe, maar voldaan vertrokken we dan weer naar de school en konden we daarna aan ons weekend beginnen. Een geslaagde sportdag dat smaakt naar meer!

De leerlingen van het 4de kregen een initiatie waterskiën voorgeschoteld. Beginners mochten eerst oefenen op een rechtlijnig traject. Leerlingen met ervaring of een extra portie lef konden een iets uitdagender parcours uitproberen. Aan het einde van de activiteit was het resultaat bij elke leerling hetzelfde: natte kledij en een brede glimlach.
Na een eerste geslaagde activiteit begaven onze leerlingen zich op ongeziene hoogtes. Tussen de bomen stonden grote stalen palen waartussen de leerlingen konden slingeren via een zipline. Na een korte uitleg over de veiligheidsmaatregelen klommen de eerste leerlingen dapper de trap op. Niet veel later maakten ze het lokale luchtruim onveilig met sierlijke vluchten. Velen voelden zich enkele meters boven de grond zo vrij als een vogel. Anderen overwonnen hun hoogtevrees op dit hoogteparcours. Kortom, een geslaagde activiteit.
Eenmaal iedereen weer veilig op de grond stond, maakten we ons klaar voor de laatste activiteit: teambuilding. Als een hechte groep werden ze geconfronteerd met de meest uitdagende opdrachten: het beklimmen van een metershoge muur, evenwichtsoefeningen boven een diepe gracht, … De combinatie van een goede teamspirit, wederzijds vertrouwen en een flinke scheut enthousiasme zorgde ervoor dat onze vierdejaars met glans slaagden in alle opdrachten.
Maar aan alle leuke dingen komt er helaas een eind. Na de teambuilding kropen onze leerlingen moe maar voldaan op de bus. Klaar om terug te keren naar Oostakker.