Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Op dinsdag 31 mei 2022 brachten de leerlingen van 4HW, 4OIT, 4TW en 4WET een bezoek aan het doolhof van Loppem en de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken. Deze uitstap ging door voor in het kader van de levensbeschouwelijke vakken, waarin we samen werken aan interlevensbeschouwelijke competenties.

Foto3

Het centrale thema van de dag was 'levenskeuzes'. In de voormiddag zochten de leerlingen hun weg doorheen het doolhof en werden ze soms achtervolgd door 'de slechte kracht' die hen probeerde te tikken en een levenskaartje af te nemen. Gelukkig vonden alle leerlingen de weg naar de centrale boom en achteraf ook naar de uitgang. We maakten achteraf ook de reflectie dat je een doolhof kan zien als metafoor voor het leven. Na een verkwikkende middagpauze in de cafetaria van de Sint-Andriesabdij in Zevenkerken, werden we door pater Nicolaas rondgeleid in de abdij. Hij vertelde over de geschiedenis van de monnikenorde en de abdij. We kregen een unieke inkijk in het abdijleven en de levenskeuze hiervoor. Dank aan alle leerlingen en begeleiders om er een aangename en leerrijke dag van te maken!

Dinsdag 24 mei hebben de leerlingen van 5&6IT een bezoek gebracht aan de opleiding Digital Arts en Entertainment aan de Howest.

Foto2

De DAE-opleiding werd al meermaals als de beste game design en development-opleiding ter wereld verkozen. Deze bachelor behoort internationaal tot de absolute top. Het traject dat je bij de opleiding kiest, bepaalt of jouw focus op film of games komt te liggen alsook of je je zal gaan specialiseren op de artistieke dan wel technische aspecten van deze domeinen

Op de planning stonden volgende zaken

  • Overzicht over wat de school hen te bieden heeft, wat er allemaal kan geleerd worden.
  • Wat is een game en hoe wordt deze gemaakt? Het is veel meer dan gewoon maar programmeren.
  • Een kleine kijk rond op de campus om de gezelligheid op te snuiven.
  • Bezoek greenkey kamer.

Voor het VR-gedeelte was er jammer genoeg te weinig tijd.

Op vrijdag 13 mei 2022 ging de 5e editie van onze jaarlijkse quiz door. Het was een geslaagde editie met 33 ploegjes.
Een mooie overwinning voor "Haute cuisine", zilver voor "Kwistetwel" en nog een podiumplaats voor "Vrienden van Volondat". We kijken alvast uit naar onze volgende editie (eind 2022).

IMG 2299Toen we aankwamen waren onze leerlingen best nerveus om te starten op het tornooi: er was goesting om te starten maar het was ook een heel nieuwe ervaring. Campus Impuls op een schaaktornooi... Het tornooi was bovendien een echte ploegsport, alle punten werden opgeteld dus een ronde won of verloor men samen. Onze coach, meneer Schatteman, was alvast present bij onze schaakvrienden. One for all, all for one!

Ieder jaar opnieuw worden er platte 4,5v batterijen aangekocht en gebruikt voor de oefeningen rond elektriciteit. Vanaf nu werken we met een veilige kleine 3,5v adapter. Op deze manier zorgt 2B voor Moeder natuur en onze portemonnee!

De maand maart was Jeugdboekenmaand op onze school en dat willen we met de Cultuurcel extra in de verf zetten.

Foto1

Op donderdag 28 april nam ons Impuls-team deel aan de FIRST LEGO League in Gent. De FIRST LEGO League daagt kinderen uit te denken als wetenschappers en technici. Tijdens het schooljaar werken de teams aan een innovatieproject. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot bouwen en programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in een robotwedstrijd. 

 
Campus Impuls viel op de Innovatiebeurs in de prijzen! Meest "Technisch Creatieve School" 
 
Een mooie beloning voor het werk van onze creatieve geesten. Ze werkten een prototype van een "rioolrat" uit die zich door allerlei banen en buizen kan begeven. Proficiat! 
 
De Innovatiecampus is een beurs waarmee ze jongeren laten kennismaken met de allernieuwste technieken en innovaties. Scholen kunnen aan een innovatieve wedstrijd deelnemen. Dit jaar organiseerde Accent, in samenwerking met FluxLab, Maker Faire Gent en stand-up comedian Henk Rijckaert, een nieuwe editie van die Innovatiecampus.
 
 
 

Op 21 april brachten onze 1es een bezoek aan Lille. Een zonovergoten dag in het gastvrije Frankrijk!

Op dinsdag 19 april vertrekken onze 2es op meerdaagse naar de Karmel in Brugge. Hun reisverslag en enkele foto's kan je op deze pagina terugvinden. 

Op maandag 25 april vertrekken onze 4es op meerdaagse naar Dinant. Hun reisverslag en enkele foto's kan je op deze pagina terugvinden. 

Op maandag 2 mei vertrekken onze 6es op meerdaagse naar Polen . Hun reisverslag en enkele foto's kan je op deze pagina terugvinden.