- Details
- Hits: 42
Tijdens de module ICT en problem solving te Drongen gaan leerlingen aan de slag met verschillende probleemstellingen die zich situeren binnen STEM-thema’s. Ze denken na hoe ze het probleem kunnen oplossen en krijgen hieraan verbonden telkens een ICT-opdracht. Leerlingen oefenen op deze manier het werken met Word, Excel, PowerPoint, Google Forms. Ook basisprogrammeren komt aan bod. De leerlingen maakten reeds een cartografie in 3D. Ze kozen zelf een gebouw/plaats via Google Earth Pro die ze op schaal nabouweden. De maanlander, het Atomium, de graslei, de Acropolis… Niets ontzagen onze leerlingen zich. Bij de volgdende opdracht bouwden de leerlingen robots met LEGO Spike Prime. Hier kwam de basis van programmeren aan bod. Momenteel bouwen de leerling een eigen knikkerbaan. Ze werden ondergedompeld in Excel, berekenen de snelheid van hun knikkerbaan en gaan telkens op zoek naar manieren waardoor de knikkers sneller voortbewegen. Kettingreacties zijn natuurlijk een must!
- Details
- Hits: 35
Het is inspirerend om te zien hoe onze leerlingen openbloeien bij het maken van hun actieve oefeningen in hun richting elektriciteit. Ze vinden trots in hun vermogen om te leren en toe te passen wat ze hebben geleerd, en de elektrische wereld lijkt voor hen te bruisen met mogelijkheden. Het is een ware triomf om te zien hoe ze hun vaardigheden verder ontwikkelen en hun begrip van elektriciteit vergroten, terwijl ze ook hun zelfvertrouwen en autonomie versterken.
- Details
- Hits: 30
Op maandag 6 maart gingen we met de leerlingen van 1B naar de Gentse Zuivelhoeve. We keken er enorm naar uit. In de klas hadden we ons voorbereid op de boerderij en de koeien, hierdoor konden we verschillende vragen van de boerin juist beantwoorden. Het was een hele leerrijke uitstap met een overheerlijke afsluiter: vanille- of chocoladepudding.
- Details
- Hits: 75
"Hoogstaand" technologische bezoek van Electrabel deze week. Onze leerlingen leerden tot in de kleinste detail hoe kerncentrales werken en wat er nodig is om te voldoen aan strenge internationale veiligheidsnormen. Het is belangrijk om te begrijpen dat kernenergie een belangrijke bron van elektriciteit is en blijft omdat de zon niet altijd schijnt en de wind niet altijd waait, maar het heeft ook gevolgen voor het milieu en de veiligheid. Het grootste dilemma is de besluiteloosheid van de Belgische Overheid wat er met het kernafval moet gebeuren. Er is een mogelijk "radioactieve" oplossing door dit afval in de toekomst te verwerken in nieuwe thoriumreactoren.
- Details
- Hits: 70
Vanaf vandaag kunnen jullie op campus ECO de nieuwe pingpongtafel bewonderen! Als jullie zin hebben om eens een nieuwe activiteit uit te proberen, is het dé uitgelezen kans om op campus eco te genieten van een spelletje tafeltennis! Elke middag zullen er pingpongpalletjes en een pingpongbal ter beschikking staan om te kunnen tafeltennissen. Go for it and have fun!
- Details
- Hits: 224
"Wanted handschoenen" zijn verloren handschoenen die dankzij dit project een nieuwe kans krijgen. Verloren handschoenen worden binnengebracht, gewassen en een nieuw leven gegeven.
Bij ons kun je handschoenen meenemen als je koude handen hebt. Gratis, maar een vrije bijdrage ten voordele van de eindejaarsreis mag steeds. Dus de volgende keer dat jij een eenzame, vuile handschoen ziet liggen op straat, twijfel niet en breng hem dan zeker bij ons binnen!
- Details
- Hits: 160
Tijdens de lessen: 'gezonde voeding - de hele dag door' gingen we van start met een gezond ontbijt. We waren heel blij te horen dat de leerlingen 's morgens ontbijten en weten dat dit belangrijk is om de dag door te komen. De leerlingen hebben hun ontbijt voorbereid tijdens de lessen en gingen vandaag aan de slag om hun ontbijt te maken. Leuk om te zien hoe de leerlingen beetje bij beetje zelfstandiger worden: voorbereiden, bereiden én ook opruimen :)
- Details
- Hits: 452
Op zaterdag 4 februari namen maar liefst 42 schaakploegen van verschillende middelbare scholen deel aan het Vlaams Schoolschaakkampioenschap. Campus Impuls stuurde opnieuw drie talentvolle teams.
- Details
- Hits: 202
Heb je af en toe eens nood aan wat rust? Verlies je jezelf graag in jouw fantasie? Dan is de workshop bib misschien wel iets voor jou! De workshop bib is een workshop waar je iedere middag tussen 12u20 en 12u50 in de wisselklas terecht kan om tot rust te komen met een boek en de kasten en boeken die er zijn te verkennen. Hoewel deze workshop er de voorgaande jaren al was, wordt deze workshop nu eens extra in de kijker gezet, omdat de schoolbibliotheek wordt uitgebreid: het aanbod van boeken wordt vergroot en we gaan binnenkort werken met een uitleensysteem. Het zou de bedoeling zijn om een lijst bij te houden (met een QR-code en op papier), zodat we weten welk boek waar is, maar zodat het ook mogelijk is voor iedereen om een boek thuis of in de klas of op internaat te lezen. Het is namelijk niet voor iedereen altijd even gemakkelijk om naar de bib of een boekenwinkel te gaan en daarbij willen wij dus graag helpen! En... lezen maakt jou ook slimmer, dus dat is sowieso een win! Dankzij de schoolbib kan je op deze rustige plek allerlei boeken en thema's verkennen en uitproberen. En het leuke is: staat een boek jou niet aan? Neem dan een ander! Er is totaal geen verplichting om een boek uit te lezen. Het doel van deze workshop is om meer liefde voor lezen te creëren, om meer verbazing en meer plezier te ontwikkelen. Want lezen maakt jou slimmer: je leert nieuwe woorden, je leert empathie, je ontdekt nieuwe werelden, het prikkelt je fantasie, je kan even ontsnappen aan het hier en nu, en je kan eens offline gaan en heerlijk ontspannen. Dus... Heb je zin om eens een nieuwe workshop uit te proberen? Kom dan zeker eens naar de wisselklas om te ontspannen in de schoolbib! P.S.: laat gerust weten welke verhalen of boeken je graag toegevoegd zou zien aan onze schoolbib! Dat kan door een mailtje te sturen naar je leerkracht Nederlands of Project!
- Details
- Hits: 276
We hebben er een leuke projectweek op zitten met onze leerlingen van 1B. Het was fijn om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Elk vak stond in het thema van feest. Enkele voorbeelden: Frans: Franse liedjes ontdekken, want zonder dansen geen feest, techniek: een feestlichtje maken, project: opdrachtjes tot een goed einde brengen om ingrediënten te verdienen én we maakten overheerlijke spaghetti. Dankjewel aan de leerlingen om hier samen met ons een onvergetelijke week van te maken.
- Details
- Hits: 217
Tijdens de projectweek gingen de leerlingen van elektriciteit op bezoek naar een groothandel elektriciteit.
We ontdekten hierbij verschillend elektrisch en elektrotechnisch materiaal, (LED) verlichting, domotica, warmtepompen, ventilatie, HVAC, kabel, huishoudelektro en tooling.... De leerlingen trokken hun ogen open wat voor "moois" elektriciteit allemaal te bieden heeft.
- Details
- Hits: 281
In het project gezonde levensstijl hebben de leerlingen van 1A een gezonde maaltijd bereid en opgegeten. Ze maakten onder andere: toast avocado, smoothie, belegde broodjes, pizza met veel groentjes,... Het was heerlijk!