Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Geen rekentoestellen meer, geen papieren woordenboek. Wél een digitale agenda en nog veel meer ... welkom in de 21e eeuw!

Op Campus Impuls werken leerlingen vanaf het 1e leerjaar met een laptop. Als school trekken we volop de kaart van de digitalisering en hier zijn we fier op. De tablet vormt immers een zeer laagdrempelig en makkelijk te gebruiken hulpmiddel tijdens onze lessen, een tool voor het leven. In combinatie met onze laptops en pc's (Office 365-omgeving), bieden we jongeren een realistische en professionele leeromgeving. 

 

Onze bewuste keuze voor een tablet!

Financieel neutraal   

9200000028800688We willen ouders niet in de kosten jagen, onderwijs is al duur genoeg. Tegenover de aankoop van deze tablet (€200 à €225), staat het wegvallen van andere leermiddelen (€ 250 à € 300).

 

We schrappen alvast:

 • Aankoop rekentoestel 1e graad TI-30XB  €29
 • Aankoop atlas   €25
 • Aankoop rekentoestel 2e/3e graad TI-84+   €110
 • Aankoop woordenboeken    €52 
 • Schoolagenda (6 jaren x  € 10, jaarlijks) = €60
 • Kopiekost (6 jaren x € 5) = €30
   
 21e-eeuwse vaardigheden   We maken leerlingen klaar voor deze eeuw. We oefenen hun ICT-vaardigheden in op school en niet enkel in de les 'informatica'. In alle vakken worden er digitale tools ingezet bij het leerproces. Met een tablet kan je gelukkig veel taken uitvoeren; een tablet is niet groot, snel beschikbaar en past mooi naast een cursus op de leerlingenbank. Campus Impuls investeert nog steeds in ICT-ruimtes waar leerlingen in een professionele Windowsomgeving kunnen werken. We verwachten dus niet dat leerlingen een boek typen op een tablet... Afhankelijk van de noodzaak, gebruiken we het geschikte toestel.
     
Minder papier   Jongeren leren in de les geschiedenis dat we nu in het digitale tijdperk leven. Echter, er is nog nooit zoveel drukwerk op papier geweest! Laten we met onze digitale tools écht werken aan een wereld met minder papier. Stap voor stap...
     
Educatieve kansen   

De tablets kunnen gebruikt worden voor het opzoeken van informatie, het individueel inoefenen, verdiepen... en nog veel meer.
Enkele van de vaak gebruikte apps:

 • Office apps (bv. Outlook)
 • Geogebra
 • Google Earth
 • Kahoot!
 • Rekentoestel
 • ...

De leerlingen leren vanaf het 1e jaar om Outlook als planningsagenda te gebruiken. Alle taken en toetsen (vanop Smartschool) verschijnen op hun digitale agenda. De leerlingen plannen in wanneer en hoe ze dit studeren. Ouders kunnen dit planningsschema makkelijk volgen.

     
vrije tijd   Een tablet is geen wereldvreemd toestel en vaak zijn leerlingen er vertrouwd mee. Bovenop het educatieve kan het leerlingen ook wat 'ontspanning' bieden. Er zijn leerlingen die in een workshops 'gamen' of na school even op hun tablet spelen. En hier is niets fout aan.

 

 In klas aan de slag

Een eigen account wordt aangemaakt tijdens de eerste schoolweek. Op dat moment worden ook de nodige applicaties geïnstalleerd. 

In klas voorzien we opladers opdat een tablet makkelijk kan gebruikt worden. 

De school heeft lockers waarin leerlingen hun tablet kunnen achterlaten. We zijn op dat vlak heel duidelijk: laat een tablet of laptop nooit alleen achter in klas.

 

Office 365

Onze schoolcomputers en - laptops worden met een professionele Office365-omgeving uitgerust. Dit is geen 'concurrent' voor de tablet of een tegenstelling. Elk digitaal toestel heeft een eigen functionaliteit. Een tablet is zeer handig als planningsagenda, als tool bij een biotoopstudie,... een schoollaptop of pc is bijvoobeeld geschikter voor tekstverwerking of grafisch 'zware' toepassingen.

Elke leerling krijgt een office365-account dat eindigt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

En de smartphone?

Een smartphone én tablet in klas, dat zijn te veel prikkels. Smartphones worden in klas niet uitgehaald omdat de tablet een perfect alternatief biedt. Vooraan in de klas hangt er een 'smartphone'-hotel waarin leerlingen hun toestel plaatsen.