Impuls Academy

Screenshot 2022 02 05 105734

Contact

Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Webmaster

Schermafbeelding_2022-11-15_165019.pngCampus Impuls is een vaste waarde in het onderwijs voor jongeren met autisme. Het aanbod met drie graden, tal van richtingen, de expertise... dit spreekt veel ouders en jongeren aan. 

We kijken uit naar de vele jongeren die volgend schooljaar zullen starten. Wie in 2023-2024 wil beginnen op onze school, moet zich wel vooraf digitaal aanmelden. We willen alvast 'kampeertoestanden' vermijden, een school kiezen geeft ouders en leerlingen al genoeg stress. 

 

1e leerjaar A en B op Campus Impuls

Voor 1A en 1B werken we met het digitaal aanmeldingssysteem "meldjeaansecundair.gent.be"

Stappen To do

Tijdslijn            

STAP 1

Aanmelden voor alle andere jongeren via  "meldjeaansecundair.gent.be"

Ook voorrangsgroepen (broers/zussen van huidige leerlingen en kinderen van personeel) melden zich aan in die periode.

 27 maart '23 (9u) tot en met 21 april '23 (16u)
STAP 2 Op uiterlijk 15 mei krijgen jullie de resultaten via mail. Wij nemen op 15 mei zelf contact op met u, in de loop van de dag. Zo spreken we verder af om het ticket nadien om te zetten in een effectieve inschrijving. 15 mei '23
STAP 3 Wie een ticket kreeg moet dit binnen die periode omzetten in een echte inschrijving. Wij contacteren elke ingeschreven jongere (de ouders) en maken een afspraak. Kom dus niet spontaan naar school in die periode! 16 mei '23 tot en met 12 juni '23 (12u)
STAP 4

Leerlingen die geen gebruik hebben gemaakt van het digitale systeem "Meld je aan" (zie: bovenaan), kunnen nadien enkel nog vanaf 16 mei digitaal aanmelden door fysiek naar school te komen. We raden aan om zo veel mogelijk gebruik te maken van "Meldjeaan" want zelden is er in mei nog een vrije plaats voor de late inschrijvingen. Vanaf 9u kan je op 16 mei fysiek inschrijven:

  • Voor een inschrijving in Oostakker: onthaal Campus Wolfputstraat (vanaf 9u kan je fysiek aanmelden)
  • Voor een inschrijving in Drongen: onhtaal Campus Drongen (vanaf 9u kan je fysiek aanmelden)

Hier geldt de chronologische volgorde van inschrijving.

16 mei (9u)         

 

2e tot 6e leerjaar op Campus Impuls

Voor een inschrijving in het 2e tot 6e jaar op Campus Impuls moet je ook vooraf digitaal aanmelden via het eigen aanmeldingssysteem (link actief op 27 maart) van Campus Impuls. Je moet aanmelden binnen de juiste periode. Of je binnen die periode nu als eerste of als laatste aanmeldt, dit maakt niets uit. Het verdelen van de 'tickets' gebeurt nadien. Wanneer er meer vragen dan plaatsen zijn, is er een neutrale trekking met externe toezichters opdat alles eerlijk verloopt. 

Stappen  To do Tijdslijn
STAP 1

Aanmelden voor een plaats in het 2e jaar tot 6e jaar gaat via het schooleigen aanmeldingssysteem (link actief op 27 maart). Ook de voorrangsgroepen (broer/zus of kind van personeel) melden aan via dit aanmeldingssysteem, binnen dezelfde periode. 

 27 maart '23 (9u) tot en met 21 april '23 (16u)
STAP 2 Datum bekendmaking 'tickets'. Als er meer aanvragen dan vrije plaatsen zijn, zullen sommigen op de wachtlijst belanden. Wij nemen in elk geval zelf contact op met u, in de loop van de dag. Zo spreken we verder af om het ticket nadien om te zetten in een effectieve inschrijving.  15 mei '23
STAP 3 Wie een ticket kreeg moet dit binnen die periode omzetten in een echte inschrijving. Deze info krijg je van de school indien je een ticket hebt voor Campus Impuls. 16 mei '23 tot en met 12 juni '23 (12u)
STAP 4

Wie niet deelnam aan het aanmeldingssysteem en tóch een plaats op Campus Impuls wenst, kan op de school in de Wolfputstraat 42, te Oostakker vrij inschrijven voor de resterende plaatsen vanaf 16 mei (9u). Fysiek aanmelden is hier verplicht. Hier geldt de chronologische volgorde van fysieke inschrijving.

16 mei (9u)       

Aanmelden in Oostakker, Wolfputstraat 42

 

 

Klacht na het aanmelden?

Je kunt terecht bij de school voor informatie omtrent jouw dossier. Vind je nog steeds dat je weigering onterecht was, dan kan je in de eerste plaats terecht bij de disfunctiecommissie. Deze kan je bereiken via tel 02 553 17 82 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De commissie onderzoekt wat er eventueel is misgelopen en geeft een antwoord op je vraag. Je kan ook een klacht indien bij de commissie inzake leerlingenrechten. Via https://www.agodi.be/commissie-inzake-leerlingenrechten vind je alle informatie over de werking van de commissie inzake leerlingenrechten.

 *