Opstart schooljaar 2020-2021

Ons zorgteam neemt na inschrijving verder contact op met u zodat u tijdig alle informatie voor het komende schooljaar krijgt of meegeeft. Neem alvast een kijkje in onze schoolbrochure voor het schooljaar 2020-2021. Op deze pagina leggen we in enkele stappen uit wat je moet weten voor een start op Impuls.

De coronamaatregelen maken het moeilijk om ver vooruit te kijken. Voorlopig geven we algemene info over boeken, lesuren, studie,... en vragen we om belangrijke momenten zoals een oudercontact vrij te houden. We anticiperen met kleinschaligheid en een pak hygiënische maatregelen. Grote evenementen zoals onze spagettiavond stellen we uit. Maar ook wij wachten net zoals iedereen af hoe het virus verder evolueert. Bedankt voor het begrip.

inschrijvenSTAP 1  VRAGENLIJST VOOR OUDERS

Als eerste stap vragen we van elke ouder de nodige info omtrent studie op school, het gebruik van het collectief busvervoer... en nog veel meer. Vul tegen 1 juli deze vragenlijst in zodat wij het schooljaar vlot kunnen opstarten.

STAP 2  BENODIGDHEDEN

De start van het nieuwe schooljaar vereist de aankoop/het bezit van een aantal spullen. Wij werken op school met een gestructureerde reeks van gekleurde ringmappen per vak, kopen boeken aan via IDDINK, voor sommige lessen is er een geodriehoek nodig, etc.

1e graad 2e graad  3e graad

1A  3 Economie 5 Economie - Moderne talen
1B Project  3 Humane wetenschappen 5 Humane wetenschappen
  3 Wetenschappen

5 Wetenschappen-wiskunde

2A 3 Techniek - wetenschappen 5 Ondernemen
2B Project 3 Ondernemen & IT 5 Techniek-wetenschappen
  3 Office 5 IT & Netwerken
    benodgid       3 Retail 5 Office
 3 Elektriciteit 5 Retail

4 Economie  6 Economie - Moderne talen
4 Humane Wetenschappen 6 Humane wetenschappen
4 Wetenschappen 6 Wetenschappen - wiskunde
4 Techniek-wetenschappen  6 IT & Netwerken
4 Ondernemen & IT 6Techniek-Wetenschappen
4 Office 6 Office
4 Retail  6 Retail

STAP 3  BOEKEN BESTELLEN VANAF 25 JUNI

Campus Impuls werkt samen met het externe boekenfonds ‘Iddink’. Voor ouders en leerlingen betekent dit concreet dat de bestelling én betaling via Iddink gebeurt en niet meer via Campus Impuls. Let wel, om een correcte levering te krijgen, moeten de boeken begin juli besteld worden. Alle info om te bestelling, staat in het boekje met de benodigdheden (zie: STAP 2).

Elke school heeft een code bij Iddink. De Iddinkcode van Campus Impuls is MPNGTNJB

Opmerking: Pas op in het tweede jaar! Kies bij het 2e jaar B-stroom voor "2B Project" en niet voor 2BVL. Die laatste naam bestaat niet meer.

STAP 4  DIGITAAL IN KLAS

chromebooksOp Campus Impuls werken leerlingen van het 1e leerjaar tot en met het 3e leerjaar ondertussen met een digitaal toestel. Bij voorkeur een Chromebook, maar ook een tablet met toetsenbord of laptop kan. Als school trekken we volop de kaart van de digitalisering en hier zijn we fier op.

Een digitaal leermiddel vormt immers een zeer laagdrempelig en makkelijk te gebruiken hulpmiddel tijdens onze lessen, een tool voor het leven. In combinatie met onze gratis Office 365-software, bieden we jongeren een realistische en professionele leeromgeving. (zie: STAP 2).

STAP 5  DE KLAS BEZOEKEN & BOEKEN AFGEVEN - 28 AUGUSTUS

Op vrijdag 28 augustus kan je tussen 13u en 16u, zowel in Oostakker als Drongen, de boeken afgeven en een chromebook ophalen (indien besteld). Dit is handig voor leerlingen die bijvoorbeeld met het openbaar vervoer komen en tal van mappen en boeken moeten dragen.

In de bijhorende link staan er enkele maatregelen om dit bezoek veilig te laten verlopen (maatregelen corona). We vragen via onderstaande link om vooraf door te geven wie er zal komen én wanneer we jou mogen verwachten op school:

STAP 6  DE EERSTE SCHOOLDAGEN & INFORMATIEAVOND

Tijdens de eerste schoolweken komt er heel wat informatie af op jongeren en ouders. We bundelen de nodige info steeds op ons digitaal leerplatform, Smartschool. De uitleg over Smartschool komt de eerste dagen aan bod en het uitdelen van de inloggegevens voor ouders volgt begin september. In tussentijd kan je hier de nodige uitleg vinden voor een vlotte opstart!

Verloop van de eerste schooldag(en)

Jaarplanning 2020-2021

Infomomenten in september

Wegens de maatregelen omtrent het coronavirus organiseren we geen algemene infomomenten bij de opstart van het schooljaar. We stellen een individuele aanpak op om iedereen te bereiken met de nodige logins en info.

STAP 7  KEUZEMODULES

Op Campus Impuls krijgen leerlingen de kans om twee lesuren te kiezen uit een reeks modules. Begin september maken de leerlingen deze keuze na een grondige kennismaking met alle mogelijkheden. We laten jullie alvast eens proeven van het aanbod.

OOSTAKKER

DRONGEN

mod1eGR Oostakker mod2eGR Oostakker mod3eGR Drongen  mod1eGR Drongen
Overzicht 1e graad (.pdf) Overzicht 2e graad (.pdf) Overzicht 3e graad (.pdf) Overzicht 1e graad (.pdf)

STAP 8  GROEIPAKKET (STUDIETOELAGE)Knipsel

Voor informatie over het aanvragen van een studietoelage, verwijzen we u door naar deze site.