Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

In het kader van het project ‘media en cultuur’ kregen de leerlingen van 2B een rondleiding doorheen het mediabedrijf VRT. IMG 3008

Een professionele gids nam ons mee voor een unieke blik achter de schermen van de fascinerende televisie- en radiowereld.
Na een trein- en busrit kwamen we aan bij de VRT, waar we ontvangen werden door onze gids, die ons eerst meenam naar de studio van het programma ‘Vandaag’ met Danira Boukhriss. Daar kregen de leerlingen een uitgebreide uitleg over hoe dit programma tot stand komt.
De volgende halte was de Sporza Studio waar de leerlingen plaats mochten nemen aan de grote tafel, waar uren over sport wordt gebabbeld. Door cameratechnieken en slimme trucjes lijkt de studio veel groter dan hij eigenlijk is.
Vervolgens gingen we naar de regiekamer van ‘Het Journaal.’ Dit was best indrukwekkend omdat er geen cameraploeg meer nodig is in de studio, de camera’s verplaatsen zich volledig automatisch.
Ten slotte konden enkele leerlingen zelf eventjes weerman of weervrouw worden in de demoruimte met het blauwe scherm. Frank en Sabine: er is serieuze concurrentie op komst!
Kortom het was een leuke en unieke beleving!