Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

In het schooljaar 2017-2018 starten we op Campus Impuls met een aanbod van Cultuur met grote "C". Dit houdt in dat we enkele culturele naschoolse activiteiten vrijblijvend aanbieden aan leerlingen en ouders. Het inschrijfstrookje wordt op school meegegeven. Heb je later nog interesse of vragen? Spreek zeker een leerkracht aan, we helpen je graag verder.

 

Het aanbod

Woensdag 11/10: Geestig Gent

Een gratis namiddag voor jongeren aan de Zuid, met oa.: Workshops: Poetry Slam door Fatih en door Frank van Neerboom, een optreden van R&O, plaatjes aanvragen bij Radio Gaga, vrij podium. Bovendien zijn er foodtrucks met gratis pasta en pannenkoeken!

Meer info: https://stad.gent/samenleven-welzijn-gezondheid/nieuws-evenementen/warme-stad-dag-geestig-gent

 

Vrijdag 27/10: Derek & Renaud vs T’Hooft & Rimbaud

De jonggestorven rock-’n-roll-dichters Jotie T’Hooft en Arthur Rimbaud spreken nog steeds tot de verbeelding. T’Hooft overleed op 6 oktober precies 40 jaar geleden op 21-jarige leeftijd. Rimbaud stierf bijna een eeuw eerder op 37-jarige leeftijd. Muzikanten Derek (Derek & the Dirt en Derek & Vis) & Renaud (Absynthe Minded en Les Cerveaux Lents) hebben samen een spannend muziekprogramma rond hun poëzie gecreëerd. 

Meer info: http://minard.be/voorstelling/derek-renaud-vs-thooft-rimbaud/

 

Donderdag 09/11: Nocturne op de Boekenbeurs

De Boekenbeurs is een initiatief en organisatie van Boek.be vzw, de vakvereniging van Vlaamse uitgevers, boekhandelaars en importeurs. We vertrekken na school naar een nocturne: een avond waarop de boekenbeurs open is. Er vindt een themadag plaats rond authentieke boeken: wat er echt toe doet, wat pakt en beklijft, wat echt en oprecht is. Een themadag die de meerwaardezoeker mateloos verwent met een breed aanbod aan boeken en activiteiten.

Meer info: http://www.boekenbeurs.be/themadagen-nocturnes

 

Dinsdag 21/11: NTG- Brief aan mijn rechter

Aangrijpende monoloog naar het boek van Georges Simenon, weergaloos vertolkt door Frank Focketyn in een regie van Johan Simons. Hoofdpersonage is de arts Charles Alavoine, veroordeeld voor het vermoorden van zijn minnares, maar niet met voorbedachte rade. In zijn brief probeert Charles zijn rechter ervan te overtuigen dat hij de moord wél bewust heeft gepland en uitgevoerd, sterker nog, dat het een moord uit liefde was.

Meer info: https://www.ntgent.be/nl/productie/brief-aan-mijn-rechter

 

Woensdag 22/11: Try Out Phillippe Geubels

Tijdens een try-out probeert een comedian zijn bijna afgewerkte show uit voor een publiek. Philippe Geubels werd bekend tien hij deelnam aan de eerste editie van talentenjacht Comedy Casino Cup, uitgezonden op Canvas. In 2008 ging zijn eerste zaalshow ‘Droog’ in première in een overvolle Arenbergschouwburg. Op televisie werd hij een graag geziene gast en daarna jurylid in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Ook in programma’s als ‘De Laatste Show’, ‘Mag Ik U Kussen’, ‘Scheire en de Schepping’ kwam hij in de schijnwerpers en uiteraard op pad doorheen Afrika met Martin Heylen in de roadmovie ‘Dr. Livingstone’. Het sprak dan ook voor zich dat Philippe een heel eigen tv-show verdiende en dat werd kijkcijferhit ‘Geubels en de Belgen’ in 2013, waarvan in het najaar van 2014 een tweede seizoen startte.

Meer info: http://www.tinnenpot.be/0,235,Try%20out%20TABOE%20Philippe%20Geubels.html

 

Vrijdag 09/02: NTG- Oogst van de wrok

Luk Perceval regisseert John Steinbecks beroemde roman 'The Grapes of Wrath'. In staten als Oklahoma, waar de boerenfamilie Joad al sedert generaties woont, leiden de Grote depressie en uitzonderlijke droogte in de jaren dertig van de vorige eeuw tot schrijnende toestanden, waardoor er niets anders op zit dan te verhuizen: op zoek naar een beter leven. Maar het beloofde land Californië bereiken is één ding; er een nieuw leven opbouwen is nog iets anders. Het decor voor deze epische queeste is de legendarische Route 66, de kortste weg naar het land van de sinaasappelen. Het vraagstuk over immigratie, en hoe daarmee om te gaan, is actueler dan ooit. Politiek, maar ook op menselijk vlak, daagt dit onderwerp ons uit om – in alle nederigheid – na te denken over wat willen we oogsten, op termijn?

Meer info: https://www.ntgent.be/nl/productie/oogst-van-de-wrok

 

Donderdag 01/03: Minard- Marx

Theatermaker en filosoof Stefaan Van regisseert de filosofen-monoloog MARX, gespeeld door niemand minder dan Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, MASSIS, De helaasheid der dingen, Le Tout Nouveau Testament). Geen filosoof heeft een grotere stempel op de wereldgeschiedenis gedrukt dan de 19e-eeuwse Karl Marx, die geldt als de belangrijkste denker van het socialisme en communisme. Tegelijk heeft geen filosoof zoveel verdeeldheid gezaaid: afhankelijk van hoe zijn woorden werden geïnterpreteerd, is hij vervloekt en aanbeden, uitgespuwd en op handen gedragen.

Meer info: http://minard.be/voorstelling/marx/

 

Datum, uur en plaats

Naam Activiteit

Kostprijs per persoon (schatting)

Praktisch

Woe 11/10

11u50/12u40 tot 16u

Zuidpark Gent

Geestig Gent

Gratis

Vertrek samen na school. Zelfstandig terug vanaf Gent Zuid. 

Vrij 27/10, 20u

Minard Gent

Korianderstraat 13, Gent

Derek & Renaud vs T’Hooft & Rimbaud

€ 14

Zelfstandig zorgen voor vervoer heen en terug

Do 09/11, 17u-22u

Boekenbeurs Antwerpen

Met auto’s

Nocturne Boekenbeurs

€ 8

Vertrek aan school om 17u met auto. Terug om 22u aan station Gent Sint-Pieters.

Di 21/11, 20u

Zaal NTGent Minnemeers

Minnemeers 8, Gent

NTG: Brief aan mijn rechter

€ 14

Zelfstandig zorgen voor vervoer heen en terug

Wo 22/11, 20u

Theater Tinnenpot

Tinnenpotstraat 21, Gent

Try Out Phillippe Geubels

€ 8

Zelfstandig zorgen voor vervoer heen en terug

Vrij 09/02, 20u-22u20

Opera Gent

Schouwburgstraat 3, Gent

NTG: Oogst van de wrok

€ 14

Zelfstandig zorgen voor vervoer heen en terug

Do 01/03, 20u

Minard Gent

Korianderstraat 13, Gent

Minard: Marx

€ 14

Zelfstandig zorgen voor vervoer heen en terug