Onthaal Campus Impuls 

Wolfputstraat 42

9041 Oostakker

09/251.23.02

Op vrijdag 10 september gingen de leerlingen van de 2e graad naar “The Outsider Vlaamse Ardennen Oudenaarde” voor hun sportdag.

Hierbij stonden volgende activiteiten op de planning:

  • 3de jaars: deathride, moerasparcours + natte teambuilders
  • 4de jaars: initiatie wakeboarding/waterski + hoogteparcours

We laten Jarne Marchant (3ELEK) aan het woord.

Op vrijdag 10 september 2021 hadden de leerlingen van de 1ste graad Oostakker hun sportdag. Deze ging door in Puyenbroeck te Wachtebeke.

Volgende sportactiviteiten stonden op de planning:

  • 1ste jaars: hoog touwenparcours en golf
  • 2de jaars: kajak en Bumperbal

Hieronder alvast een reactie van één van onze leerlingen, Tuur Van der Steen (2a3).

20210906 153047Bij de start van dit schooljaar worden er een honderdtal Windows-laptops verdeeld op school. Een foute levering? Een vervroegd nieuwjaarsgeschenk?  Nee, hoor. De levering en verdeling van laptops kaderen in ons ICT-beleid dat dit jaar een grote sprong neemt.

De coronacrisis liet ons voelen dat het ICT-gebruik in het onderwijs dringend opgekrikt moest worden. Dankzij extra middelen van de Vlaamse overheid stelden we ons ICT-beleid bij. We leggen de lat hoger op Campus Impuls, véél hoger.

Lees even mee...

De "Olympische Spelen" was dit jaar het thema van de projectweek voor de leerlingen van de eerste graad B-stroom.IMG 0325

Vorige week staken de leerlingen van 3 en 4BSO de handen uit de mouwen. Maxim Bulcke, leraar PAV, is imker en nam zijn leerlingen mee om wat meer uitleg te geven over bijen en hoe deze dieren leven, dit in het kader van de lessen PAV.

Afbeelding5

LO artikelEnkele jaren geleden kreeg de redactie van BVLO (krant van Lichamelijke Opvoeding) een eerste rondleiding op Campus Impuls. Ze mochten toen een les muurklimmen bijwonen die onderdeel uitmaakte van de richting Sportwetenschappen. Enkele jaren later keerden ze terug...

Artikel

Zoals traditie hebben wij (de leerlingen van het 6de jaar) onze 100 dagen gevierd om ons laatste jaar op Campus Impuls zo goed mogelijk af te sluiten. We hadden hier en daar wel wat problemen rond corona waardoor we eerder een 30 dagen hadden in plaats van een 100 dagen.

Groepsfoto

De Pro League heeft begin april een mooie campagne bedacht om jongeren prikkelarm een voetbalmatch te laten bijwonen. In volle stadions zijn er normaal te veel prikkels voor velen onder ons, maar lege stadions bieden tijdens de coronacrisis een unieke kans...

WhatsApp Image 2021 03 05 at 132611Op vrijdag 5 maart hielden de jongeren van 1A Drongen een ware projectdag op school. Doel: verfraaiing speelplaats, opbouw konijnenhok, verven voetbalveld, een moestuin... 

De beide konijntjes zien het toekomstige verblijf in Drongen al zitten en zijn blij met hun nieuwe thuis.

Graag tonen we enkele werkjes van onze leerlingen. Dit is een voorbeeld uit de les Artistieke Vorming op onze campus in Drongen.