• Cool!

• Ruward test

• Creatief

• Super

Opleidingsvorm 2 is buitengewoon onderwijs dat aan jongeren van 13- 21 jaar een polyvalente opleiding geeft, gericht naar een beschermd werkmilieu (beschutte werkplaats). De Reynaertschool staat open voor jongeren met een matig mentale handicap (type 2), een lichte karakteriële stoornis (type 3), een fysieke handicap (type 4) en kinderen met autisme en –spectrumstoornissen.

De Reynaertschool is gericht op kleinschaligheid. Dit biedt talloze voordelen. Wij hebben de mogelijkheid om in kleine groepjes aan iedere leerling optimale, op maat gesneden ontwikkelingskansen te bieden. We leggen enerzijds de nadruk op sociale integratie en anderzijds op de latere tewerkstelling. Daarnaast staat onze school ook in voor de GON-begeleiding. Dit is de begeleiding van leerlingen die in het gewoon onderwijs school lopen maar die daarnaast omwille van beperkingen (dyslexie, dyscalculie, autismespectrumstoornissen,…) nood hebben aan ondersteuning.

Pijler 1        Gericht op integratie
Pijler 2        Nadruk op zelfredzaamheid (maatschappelijk- persoonlijk – huishoudelijk…)
Pijler 3        Arbeidsgeschiktmaking en begeleiding naar tewerkstelling
Pijler 4        Ieder kind binnen zijn context